Actie: 300 harpen

Een nieuwe betaalbare hippe harp

Speciaal voor het Leerorkest is een gloednieuw model harp ontworpen. De gewone harp is mooi, maar ook erg zwaar en duur. Het innovatieve model is een zelfbouwpakket, een soort Ikea-harp, en daarmee heel betaalbaar. Het Leerorkest droomt van 300 harpen waarop kinderen in heel Nederland kunnen leren spelen.

De droom van een goedkopere harp leefde al een tijdje bij Marco de Souza, oprichter en directeur van het Leerorkest. Op initiatief van de beroemde harpist Remy van Kesteren, tevens huisvriend van het Leerorkest, kwam er contact met Joris Beets, harpist én internationaal bekroond ontwerper. Het resultaat: een fantastische hippe harp die een heel nieuwe dimensie geeft aan het harp leren spelen.

Bij de kinderen van het Leerorkest was de harp altijd al een populair instrument. De vorm is aantrekkelijk, de snaren uitnodigend en het klinkt meteen mooi. Maar de traditionele harp is ook erg duur en zwaar. Het nieuwe model harp is een bouwpakket dat door de vrijwilligers van het Leerorkest zelf in elkaar gezet kan worden. Het ontwerp van Joris Beets kost een kwart van het traditionele instrument en gaat zó mee naar huis in een draagtas. Het is ook een hippe harp, die elektronisch versterkt kan worden. De eerste 10 harpen zijn geproduceerd dankzij Leerorkestsponsor Maaza. (Lees hier het verhaal achter de nieuwe harp).

Onze droom is om nu 300 harpen te laten maken. Eén harp kost 450 euro. Of u nu een hele harp of een set snaren doneert, alleen met uw hulp maken we onze droom waar. Op 16 mei maken we de eerste tussenstand op van onze actie tijdens het Dutch Harp Festival.

Video-oproep door Marco de Souza

 

Lees hier hoe de actie begon in mei 2021. Dankzij de gulle giften is de bouw van de 300 harpen inmiddels gestart!

Helpt u onze actie aan een vliegende start? Dan hebben wij een leuke tegenprestatie voor u!

€ 10 euro of meer: Plekje in ons hart. Grote dankbaarheid van het hele Leerorkest-team aan elke gulle gever. Alle donateurs ontvangen een video van het eerste Leerorkest harpconcert in 2022.

€ 25 euro of meer: Een lot uit de loterij. Maak kans op een Huiskamerconcert van Remy van Kesteren! Onder alle donateurs die 25 euro of meer doneren wordt 1 concert verloot!

€ 70 euro of meer: Een van de cd’s van Remy van Kesteren met een persoonlijke boodschap.

€ 100 euro of meer: Ontvang 2 passepartouts voor de eerstvolgende nieuwe editie van het Dutch Harp Festival en maak alle concerten naar keuze mee.

€ 200 euro of meer: Ontvang 2 kaarten voor de nieuwe theatershow van Remy van Kesteren, maak de soundcheck mee en heb een Meet & Greet met Remy!

€ 300 euro of meer: Naamsvermelding op het harpatelier. Uw naam (of van uw organisatie) wordt vermeld op een fraaie lijst aan de muur van het harpatelier van het Leerorkest.

€ 450 euro of meer: Met uw donatie kunnen wij gelijk 1 harp kopen (400 euro) inclusief hoes (50 euro). Op de harp plaatsen wij een naamkaartje (persoonsnaam of bedrijfsnaam) naar keuze. Bij een meervoud van 450 euro krijgt elke harp het door u gekozen naamkaartje.

€ 1.000 euro of meer: Harpserenade. Een privé-serenade voor een geliefde voor Valentijnsdag of verjaardag, door een professionele harpist (aan huis of op locatie).

€ 5.000 euro of meer: Harpworkshop. Leer net als de Leerorkest-kinderen spelen op de nieuwe harp! (maximaal 10 deelnemers)

€ 10.000 euro of meer: Huiskamerconcert van Remy van Kesteren! Een intiem concert van een half uur, voor uw familie, vrienden of relaties.

Geen tegenprestatie. U doet een donatie, maar hoeft daarvoor geen tegenprestatie te ontvangen. U geeft de liefde voor muziek door aan een volgende generatie.

Hoe werkt het met de tegenprestaties? Bij het doen van uw donatie kunt u één van de tegenprestaties hierboven kiezen (passend bij het bedrag of een lager bedrag). Alle donateurs ontvangen een video van het eerste Leerorkest harpconcert in 2022. Onze dank gaat uit naar Remy van Kesteren, zijn management en het Dutch Harp Festival voor de grote bijdragen aan deze actie.

De crowdfunding actie is geslaagd! Bovenstaande tegenprestaties gelden bij donaties tot 15 november 2021. Wilt u nog een gift doen? Doneer dan via de algemene donatiepagina.

De ‘300 harpen’ actie is gelanceerd op 7 mei op NPO Radio 4 in De Klassieken met presentator Ab Nieuwdorp. Op 9 mei waren we te gast bij Podium Witteman met Floris Kortie. Op zondag 16 mei presenteerden Leerorkest-kinderen het gloednieuwe model op het Dutch Harp Festival, samen met hun grote idool Remy van Kesteren, tevens oprichter van het festival. Bekijk de Making Off video over de totstandkoming van het nieuwe model harp, met interviews met alle betrokkenen.

Succes crowdfunding actie! 

Persbericht 9 november: Hoera! 300 harpen-actie van het Leerorkest naar volgende fase!