Hello Cello Leerorkest

Het Leerorkest en de Cello Biënnale Amsterdam hebben samen een educatie- en participatietraject opgezet: het ‘Hello Cello Leerorkest’.

Het doel van het Hello Cello Leerorkest is om een wereld van muziek toegankelijk te maken voor kinderen die daar juist niet zo snel mee in aanraking komen. Kinderen die pas net cello spelen in het Leerorkest op hun school, krijgen de kans om mee te spelen in het grote Hello Cello Orkest tijdens de Cello Biënnale in het najaar. De kinderen krijgen daarvoor een traject aangeboden van extra celloles aangevuld met workshops.

Aan het grote Hello Cello Orkest doen kinderen en jongeren mee uit heel Nederland. Ze zijn bijvoorbeeld enthousiast geworden voor de cello door De Bestorming die plaatsvond op hun school. Daar komen nu ook de celloleerlingen van het Leerorkest bij.

Het grote Hello Cello Concert van de Cello Biënnale vindt plaats op zaterdag 22 oktober 2022 in het Muziekgebouw te Amsterdam.

Dit concert is gratis toegankelijk. Om geen ouders, broertjes, zusjes, andere familieleden en geïnteresseerden teleur te stellen, wordt het programma twee keer uitgevoerd.

Hello Cello Concert