Stichting Leerorkest Drechtsteden DORDRECHT (ZH)

Leerorkest Drechtsteden

Leerorkest Drechtsteden staat voor een innovatieve vorm van muziekonderwijs in de regio. Voor de basisscholen en het speciaal onderwijs verzorgt Leerorkest Drechtsteden instrumentale muzieklessen onder schooltijd volgens een speciaal ontwikkelde doorlopende leerlijn. Eén keer per week krijgen de leerlingen een uur les van een professionele muziekdocent. Zij oefenen in kleine groepjes, op één van de instrumenten uit het symfonieorkest: viool, cello, dwarsfluit, klarinet, trompet, trombone, en ritmisch & melodisch slagwerk.

Iedere vierde week komen alle instrumentgroepjes bij elkaar om samen te spelen tijdens de orkestrepetitie onder leiding van een professionele dirigent. Aan het einde van het schooljaar volgt een groots optreden van het orkest voor ouders en andere supporters.

Leerorkest Drechtsteden timmert inmiddels vijf jaar aan de weg. Er doen nu 7 scholen mee met maar liefst 23 Leerorkesten. Met een ploeg van 21 docenten en dirigenten wordt er les gegeven aan bijna 500 leerlingen. De organisatie is er klaar voor om nog veel meer muziek te laten klinken op zoveel mogelijk scholen in de Drechtsteden.

 

www.leerorkestdrechtsteden.nl