Musici/assistenten

Musici/ assistenten (65 min en 65plus)

 

Bent u op zoek naar een unieke vrijwilligersbaan voor een paar uur per maand? Een zinvolle tijdsbesteding voor een muzikale organisatie?
En wilt u uw muzikale kennis en ervaring graag overdragen aan kinderen?
Dan is deze vrijwilligersfunctie wat voor u!

 

Taken en werkzaamheden

We zoeken mensen ter ondersteuning / assistentie van de vele docenten van het Leerorkest, tijdens de instrumentale muzieklessen en bij concerten, op diverse basisscholen in het Amsterdamse, alsmede op steeds meer plaatsen elders in het land.

Vrijwilligersprofiel

  • Omdat de docenten vooral druk zijn met het muziek-educatieve aspect van de les, is er grote behoefte aan technisch-educatieve bijstand door professionele musici die de kinderen, waar mogelijk individueel, wegwijs zouden kunnen maken in belangrijke aspecten, zoals een consequente goede speelhouding, het juiste embouchure, de gepaste zorg voor het instrument, allerlei tips en kneepjes… Kortom, waar het kan de kinderen helpen met instrument-specifieke ondersteuning en waardevolle praktijk-tips die iedere ervaren musicus paraat heeft.
  • We zijn op zoek naar mensen die een (gedeeltelijke) vakopleiding hebben gevolgd op een of meerdere van de volgende instrumenten  dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, hoorn, trompet, trombone, baritontuba, symfonisch slagwerk, harp, viool, altviool, cello en contrabas.
  • Wij zoeken iemand die voor langere tijd betrokken wil zijn bij het Leerorkest.

Het Leerorkest is een lerende organisatie. Wij vinden het belangrijk om de kwaliteit hoog te houden. Dit vereist het nodige vakmanschap, pedagogische ondersteuning en logistieke begeleiding. Zowel vrijwilligers als professionals delen hun kennis met elkaar zodat zij deze kennis ook weer door kunnen geven. Wij zoeken gericht naar vrijwilligers die betrokken zijn bij de doelstelling van het Leerorkest en samen het Leerorkest laten groeien zodat steeds meer kinderen kennis maken met muziek.
Vanuit het Leerorkest worden onkosten zoals reiskosten en materiaalkosten, die u maakt bij het uitvoeren van uw vrijwilligerswerk, vergoed. Het Leerorkest heeft voor al haar medewerkers en vrijwilligers een ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor schade of ongevallen tijdens de uitvoering van werkzaamheden voor het Leerorkest. Bent u langer dan een jaar actief dan is het mogelijk om een vaste vrijwilligersvergoeding te ontvangen. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar uw inzet en de structurele bijdrage die u levert.
 

Interesse?

Neem op dinsdag of vrijdag contact op met Esther Mapp, hoofd bedrijfsvoering, St. Leerorkest en Stichting Instrumentenfonds Leerorkest, emapp@leerorkest.nl of tel: 020 6968371.