Muziekschool MOZ-Art NIEUWERKERK ad IJSSEL (ZH)

Leerorkest CBS De Loofboom

In september 2022 werd op christelijke basisschool De Loofboom het startschot gegeven voor een gloednieuw Leerorkest. Docenten van initiatiefnemer Muziekschool MOZ-Art geven muziekles aan alle leerlingen uit groep 5 t/m 8. De kinderen leren in twintig lessen zowel een muziekinstrument bespelen als hun rol spelen in een orkest. De instrumenten zijn in bruikleen van het Instrumentendepot Leerorkest.

Op CBS De Loofboom werd al aan muziekeducatie gedaan en die ervaring leerde dat kinderen veel plezier beleven aan muziek maken. Daarnaast verwijst de school naar onderzoek dat aantoont dat muziek maken kinderen leert rekening te houden met anderen. Ook stimuleert het sociale en emotionele vaardigheden en heeft het een positief effect op schoolprestaties.

MOZ-Art wil in de gemeente Zuidplas graag meer Leerorkesten opzetten en de muzieklessen verzorgen als het Leerorkest op CBS de Loofboom een succes wordt.

www.moz-art-zuidplas.nl

                 

Directeur Dick Verhoef van Muziekschool MOZ-Art: “Niets is beter dan jeugd meenemen In het plezier van muziek maken en het ontdekken wat klanken kunnen teweegbrengen als je samenspeelt in een orkest of ensemble.”