Het verhaal van OSB Leerorkest Zuidoost

OSB Leerorkest Zuidoost – naschools orkest in het voortgezet onderwijs

Op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) huist een buitengewoon symfonieorkest! 

In het OSB Leerorkest Zuidoost wordt niet alleen gespeeld op violen, klarinetten, trompetten en cello’s, ook pianisten, gitaristen en drummers doen mee. Er is een bevlogen dirigent en er zijn veel muziekleraren die les geven aan al die groepen. De dirigent zoekt samen met de leerlingen muziek uit. Soms ook wel eens Beethoven, maar dan anders. Op een heel eigen manier, altijd leuk, spannend of interessant.

Het doel van het OSB Leerorkest Zuidoost is elke week samen muziek maken én natuurlijk ook regelmatig optreden: bij evenementen, in bibliotheken, in verzorgingshuizen, op congressen, bij een feest of op een festival. Zo maakte het orkest een concertreis naar Duitsland voor een optreden bij een Europees congres in een kasteel. In hét Concertgebouw kreeg het orkest een masterclass. Ook trad het orkest op in de centrale OBA voor de opening van een tentoonstelling. Burgemeester Eberhard van der Laan, die een groot fan was van het orkest, maakte toen een dansje. 

Er wordt elke maandag meteen na school gerepeteerd, van 15.45 tot 17.15 uur. Het is dus een naschoolse activiteit (niet onder schooltijd zoals het Leerorkest op de basisschool). Er wordt eerst 45 minuten met de eigen instrumentgroep gerepeteerd en vervolgens 45 minuten met het hele orkest. De wekelijkse repetitie vindt plaats in het muzieklokaal van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Gulden Kruis 5. Aanmelden voor een auditie bij Arjanne Bruggeman, abruggeman@muziekcentrumzuidoost.nl

Het OSB Leerorkest is opgericht in 2012 en is toegankelijk voor leerlingen van alle middelbare scholen in Amsterdam Zuidoost. De organisatie is in handen van het Leerorkest i.s.m. Muziekcentrum Zuidoost.


 

Meedoen?

Meld je aan als leerling voor het OSB Leerorkest Zuidoost

Het orkest steunen als donateur of sponsor?

Steun het OSB Leerorkest Zuidoost direct met een donatie

Download hier Sponsorinformatie

Jaarlijks concert in het Henriette Roland Holsthuis in Zuidoost (2016)

Fotoalbum optreden OSB Leerorkest Zuidoost op de Uitmarkt in Amsterdam (2014)

[photoalbum:4]