NPO Radio 4 Klassiek Geeft

 

Geeft u ook de liefde voor muziek door?
NPO Radio 4 roept haar luisteraars op!

Tijdens Klassiek Geeft 2018, van 18 t/m 29 juni, heeft de zender twee weken opgeroepen om geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest. 

Deze actie is afgelopen. Lees hier over het fantastische resultaat van Klassiek Geeft 2018!

Kinderen en muziek vormen een goede combinatie. Uit onderzoek blijkt dat het bespelen van een muziekinstrument kinderen slimmer, socialer en meer gefocust maakt. Met de actie Klassiek Geeft draagt NPO Radio 4 bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. 

Het Instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan Leerorkesten en vergelijkbare muziekeducatie-initiatieven voor kinderen in heel Nederland. Al meer dan 70 initiatieven in 11 provincies maken hier gebruik van.

>>> Ik wil een donatie doen

Uw gift én uw verzoeknummer

U kunt Klassiek Geeft 2018 steunen door geld te doneren. Er is nog steeds een tekort aan instrumenten en de onderhoudskosten zijn hoog. Ook heeft het Instrumentendepot een bus nodig om door heel Nederland instrumenten te kunnen vervoeren en repareren.

Geef uw verzoeknummer op bij een gift! 

Word DJ bij De Ochtend van 4 en kondig zelf je favoriete klassieke werk aan! 

Komt u ook naar het VIP Benefietdiner?

Direct na de voorstelling op het slotevent vrijdag 29 juni 2018 bent u welkom bij het VIP Benefietdiner. Als VIP-gast geniet u van een werelds buffet met heerlijke gerechten uit de Bijlmer. U schuift aan tafel bij musici en artiesten die allemaal muziekeducatie voor kinderen een warm hart toe dragen. Voor VIP-dinerkaarten betaalt u 100 euro per persoon en steunt daarmee de actie!

Bestel uw kaarten voor het VIP Benefietdiner!

Opening en slot

Klassiek Geeft gaat van start op maandag 18 juni 2018 in de uitzending van De Klassieken vanuit de studio in Hilversum, tussen 9:00-12:00 uur. Er zijn speciale gasten aanwezig. Prof.dr. Erik Scherder zal de actie officieel openen.

De actie duurt tot en met vrijdag 29 juni. Op die dag wordt Klassiek Geeft afgesloten in het programma Podium tussen (16:00 en 17:00 uur) en live vanaf het slotevent in Amsterdam Zuidoost waar Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok de opbrengst van de actie bekend zal maken.

Veel van de Radio 4-uitzendingen tijdens de actieperiode staan in het teken van Klassiek Geeft, met reportages en speciale gasten in de studio… dus stem af op NPO Radio 4!

Weet u nog…?

Misschien herinnert u het zich nog de acties uit 2011, 2014 én 2016? Toen zamelde Radio 4 ook al muziekinstrumenten en geld in om muziekeducatie op basisscholen mogelijk te maken. Kijk nog even terug naar Klassiek Geeft in 2014 en Klassiek Geeft in 2016, toen de opbrengst ook naar het Instrumentendepot Leerorkest ging. Hare Majesteit Koningin Máxima opende de radio-acties.

Nu naar NPO Radio 4 Klassiek Geeft