Aanvraag individueel kind

Pak aan! Muziekles en gratis instrument te leen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Jongerencultuurfonds Amsterdam maken muziekles mogelijk voor kinderen en jongeren in Nederland. Als er thuis te weinig geld is voor les of een instrument, helpen zij met het betalen van het lesgeld. Ook kan er nu gratis een instrument geleend worden van het Instrumentendepot Leerorkest. Het ministerie van Sociale Zaken steunt dit initiatief.

Ons Pak Aan! filmpje al gezien?

Instrument (gratis) te leen

Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, keyboard, dwarsfluit, harp, cello, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano of een (akoestisch) drumstel kunnen we niet aanbieden omdat deze instrumenten voor te hoge transportkosten zorgen. Heeft het kind al muziekles en is er een ander instrument nodig? Dat kan ook!

Via een intermediair

Ouders en muziekdocenten kunnen een intermediair vragen om een aanvraag voor muziekles en instrument in te dienen. Een intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht, een medewerker van het sociaal wijkteam of jeugdzorg. Vraag op school naar een intermediair of bezoek onderstaande websites voor meer informatie.

Let op: alleen als een kind of jongere muziekles krijgt met een lesgeldvergoeding via bovenvermelde fondsen, kan daarbij ook een instrument geleend worden.

Ga voor de aanvraag van een instrument naar:

Jongerencultuurfonds Amsterdam

Bekijk ook

Dominic Seldis overhandigde het eerste instrument aan Britt (16)

Hoe stem je je muziekinstrument en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je instrument?

Heb jij de poster gezien op school of online en wil je op les? De juf of meester, de docent of een andere vertrouwenspersoon op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag te doen voor muziekles en een (gratis) instrument.