10 jaar opMaatorkest Antwerpen gevierd met concert

AgendaNederlandNieuws

Op vrijdag 9 juni 2023 organiseert het Antwerp Symphony Orchestra een slotconcert van het opMaatorkest in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Dit jaar bestaat het orkest 10 jaar en viert dus extra feest!

Het opMaatorkest is een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra, dat leerlingen van Antwerpse basisscholen de kans geeft om tijdens de schooluren een muziekinstrument te leren bespelen. Toegang tot het jubileumconcert is gratis na reserveren via de website.

Samenspel belangrijker dan techniek en notenleer

Het voorbije schooljaar hebben de leerlingen opnieuw hard gemusiceerd en geoefend. Ze leerden samen zingen en musiceren, al kunnen ze nog maar enkele noten spelen op hun eigen instrument. In dit orkest is samenspel is veel belangrijker dan techniek en notenleer.  Op het einde van het schooljaar is het hun moment om te schitteren. Op vrijdag 9 juni brengen ze allemaal samen, onder leiding van de dirigenten Sterre De Raedt en Tom Johnson en begeleid door musici van het Antwerp Symphony Orchestra, het resultaat op het podium van de Koningin Elisabethzaal.

Het opMaatorkest

  • werd opgericht in 2012 door het Antwerp Symphony Orchestra
  • is een unieke samenwerking met 4 basisscholen in en rond Antwerpen (Aan de Stroom, Sint-Eligius, Omnimundo en De Schakel)
  • leert jaarlijks meer dan 350 leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar een instrument spelen op school
  • telt dit schooljaar 67 violisten, 31 altviolisten, 19 cellisten, 44 fluitisten, 43 klarinettisten, 24 saxofonisten, 48 trompettisten, 16 tubaspelers, 15 trombonisten en 24 percussionisten
  • wordt met aanstekelijk enthousiasme in goede banen geleid door 17 docenten en 2 dirigenten die elke week het beste van zichzelf geven.
  • bereikte in het totaal reeds meer dan 2000 leerlingen.

Op 9 juni is er om respectievelijk  11.00 en 14.00 uur een concert dat  ongeveer 60 minuten zal duren.
Toegang is gratis na reservering via de website van het Antwerp Symphony Orchestra 

Graag zet Leerorkest Nederland organisaties uit het Netwerk in de schijnwerpers.