Actie AVROTROS De Muziekfabriek levert 1051 speelklare instrumenten op

De actie Elk kind een instrument! van AVROTROS De Muziekfabriek heeft zaterdag bijna 90.000 euro opgeleverd! Daarmee kunnen 1051 instrumenten speelklaar worden gemaakt.

Donateurs uit heel het land gaven gul om meer instrumenten speelklaar te kunnen maken in het instrumentendepot van het Leerorkest. Daardoor komen er meer instrumenten beschikbaar voor kinderen.

UPDATE: Inmiddels is het gedoneerde bedrag opgelopen tot: 104.804 euro waarmee we 1232 instrumenten speelklaar kunnen maken! Doneren kan nog steeds, klik op de gele donatieknop bovenaan de pagina.

Betrokkenen

De actie van AVROTROS De Muziekfabriek liep van 6 tot en met 14 september. Het doel was om 1000 instrumenten speelklaar te kunnen maken. Dat is ruimschoots behaald! Uit heel het land brachten luisteraars en betrokkenen die muziekonderwijs een warm hart toe dragen dit fantastische bedrag bijeen.

Presentatoren Carine Lacor, Jet Berkhout en Willem de Vries zetten zich iedere dag weer in om het belang van muziekonderwijs voor kinderen te benadrukken en de actie met succes voor het voetlicht te brengen. “Bedankt voor alle liefde die we hebben ontvangen van alle luisteraars, de mooie verhalen en mailtjes”, zei Marco de Souza, oprichter en directeur.

Seldis

In de studio was contrabassist Dominic Seldis die stelde dat ‘dit is gewoon de basis: kinderen die muziek maken’. Ook de kinderen van het Leerorkest uit Zuidoost waren in de studio. Zij speelden live enkele stukken onder leiding van Rolf Hoogenberg.

We zijn zeer dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan deze succesvolle actie!

Foto’s: Marcel Jansen