Aanhouder (13) wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2024

AgendaNieuwsOverige

De aanhouder wint: de 13-jarige trombonist Jisse Kuipers uit Friesland deed dit jaar voor de derde keer mee in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours.. en hij won!

De jury, onder wie Leerorkest-oprichter Marco de Souza, was erg onder de indruk van zijn talent en zei dat hij de hele zaal mee kreeg.

Jisse was dolblij en had niet verwacht dat hij zou winnen. Het is zijn grote droom om in een goed orkest spelen en veel op te treden. Zijn prijs is onder meer dat hij mag optreden bij het Grachtenfestival in Amsterdam. Jazzpianist Mette Rädecker won dit jaar de aanmoedigingsprijs en kreeg een privé masterclass als prijs.

Gratis workshopdag

Iedereen tussen de 9-14 jaar die een instrument bespeelt kan zich vanaf nu gratis inschrijven voor het concours in 2025. Dan mag je sowieso meedoen aan de gratis workshopdag op 30 april 2025 van 10.00 – 16.30 uur. Op deze dag voor iedereen die zich heet ingeschreven zijn er workshops, activiteiten, concerten én rondleidingen achter de schermen van dit wereldberoemde podium, hoe cool is dat!

En misschien mag je wel een stukje op het podium spelen, waar allerlei beroemde musici hebben gespeeld.

Zie hier de video van de workshopdag van dit jaar:

De data voor het programma van volgend jaar:

  • 18 april 2025 Deadline aanmelden voor concours en workshopdag
  • 30 april 2025 On Stage Workshopdag
  • 24 mei 2025 Halve Finale (een jury selecteert o.b.v. de filmpjes, je krijgt begin mei bericht)
  • 8 juni 2025 Masterclass voor finalisten
  • 21 juni 2025 Finale