Amalia-viool naar Instrumentendepot Leerorkest!

Op Koningsdag heeft H.M. Koningin Máxima de ‘Amalia-viool’ in ontvangst genomen. De viool gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest!

De Amalia-viool is een geweldig cadeau voor het Instrumentendepot. Oprichter Marco de Souza: ‘Wij zijn enorm vereerd. Straks bespeelt een kind van een Leerorkest in Nederland deze viool!’

De Dordtse vioolbouwer Lucienne van der Lans heeft de speciale viool in zes maanden tijd gebouwd. Op Koningsdag mocht zij haar zelfgemaakte viool aanbieden aan H.M. Koningin Máxima.

Een half jaar heeft ze gewerkt aan de ‘Amalia-viool’, vernoemd naar de eerste dochter van het koningspaar die zelf viool speelt. ‘Muziek maken is het mooiste dat er is. Als u het mij vraagt wil ik dat ieder kind op jonge leeftijd al leert spelen’, aldus Van der Lans.

De Amalia-viool heeft een mooie oranje transparante lak gekregen zodat het hout goed zichtbaar is en op het achterblad is een goudkleurig kroontje ingelegd.

Koningin Máxima sprak ook uit dat ze het heel belangrijk vindt dat kinderen de kans krijgen om muziek te leren maken. Muziek is een verbindende factor in het leven.

Youtube: Koningspaar ontvangt Amalia-viool

http://www.vorsten.nl/2015/04/27/koningin-maxima-neemt-viool-in-ontvangst/