Basisschool De Loofboom krijgt Leerorkest

Op vrijdag 2 september wordt het startschot gegeven voor een Leerorkest op CBS De Loofboom in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De leerlingen van CBS De Loofboom worden op deze dag getrakteerd op klassieke muziek op het schoolplein, gespeeld door docenten Ricardo en Krystyna van muziekschool MOZ-Art. De muziekdocenten geven met hun vertolking van het stuk Canon in D op viool en contrabas het startschot voor een Leerorkest op school.

Initiatiefnemer Dick Verhoef, directeur MOZ-Art Muziekschool, is ontzettend blij dat er een Leerorkest in de gemeente Zuidplas is gelanceerd. “Niets is beter dan jeugd meenemen in het plezier van muziek maken en het ontdekken wat klanken kunnen teweegbrengen als je samenspeelt in een orkest of ensemble.” De muziekschool in Zuiderplas heeft alles in gang gezet om dit nieuwe Leerorkest te starten.

Schooldirecteur Eunice Hage is trots op de formule die ‘klassieke’ muziek stimuleert bij de kinderen op de basisschool. In twintig muzieklessen leren alle leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 een instrument bespelen en hun eigen rol te spelen in een orkest. De instrumenten zijn in bruikleen van Stichting Instrumentendepot Leerorkest.

“Muziek helpt kinderen groeien”, zei Leerorkest-bedenker en directeur van Leerorkest Amsterdam Marco de Souza. “Door muziek te maken leer je samenwerken, ontwikkel je empathisch vermogen en ontstaat gevoel voor relaties. Het zou op school net zo belangrijk moeten zijn als rekenen, lezen en schrijven.”

Als deze formule een succes is dan kunnen mogelijk andere scholen in Zuidplas hier ook mee starten. Initiatiefnemer Muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel verzorgt de lessen.

Meer lezen

Een instrument leren bespelen geen toekomstmuziek op De Loofboom

Hart-van-Zuidplas: Basisschool De Loofboom krijgt Leerorkest

www.gouweijssselnieuws.nl