Basisschoolkids kijken live mee naar lustrumconcert

NieuwsPersbericht

Het Leerorkest Lustrumconcert van 1088 basisschoolleerlingen uit Amsterdam is te zien voor alle scholen in Nederland via live-stream. Koningin Máxima woont het concert bij.

Nog nooit stonden er zoveel artiesten op het podium van de Gashouder bij de Westergasfabriek in Amsterdam! Op woensdag 9 maart spelen en zingen 1088 basisschoolleerlingen samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en zangers van het koor van De Nationale Opera, in samenwerking met het Concertgebouw, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Leerorkest.

Twaalf camera’s gaan het hele concert live filmen zodat niet alleen de duizend mensen in de zaal maar iedereen van het concert kan meegenieten. De live-stream is speciaal gerealiseerd zodat basisscholen in Nederland, via een smartboard in de klas, het concert kunnen bekijken.

Iedereen die niet naar de Gashouder kan komen, kon toch het concert gratis live zien via de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest, www.orkest.nl, op woensdag 9 maart, van 11.00 tot 12.00 uur.

Overhandiging handboek Leerorkest aan Koningin Máxima

Koningin Máxima zal bij het concert het nieuwe handboek voor startende Leerorkest-scholen ‘Zó werkt instrumentaal muziekonderwijs op school’ in ontvangst nemen. Als erevoorzitter zet zij zich samen met het platform van ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’ in voor muziekonderwijs op de basisschool.

Er is veel belangstelling van basisscholen in Nederland voor muziek in de klas. Het Leerorkest laat zien hoe leuk en positief het is om met alle kinderen op school te musiceren in een groot symfonieorkest. Een Leerorkest op de basisschool geeft ieder kind de kans om een muziekinstrument te leren bespelen.

Oproep aan scholen voor groep 5 t/m 8!

Kijk ook met je klas op woensdag 9 maart 2016 van 11.00 tot 12.00 uur naar het Leerorkest Lustrumconcert via www.orkest.nl/live. Koningin Máxima woont het concert bij. 1088 basisschoolleerlingen uit Amsterdam spelen en zingen dan samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en zangers van het koor van De Nationale Opera, van Beethoven tot Brand New Day. Ook popster Natalie La Rose doet mee!

De live-stream wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Philharmonisch Orkest en Camalot High End Digital Cinema.