Benefiet pianoconcert voor Instrumentendepot

AgendaDonateursNieuws

Winnaar Young Pianist Concours Ramon van Engelenhoven geeft concert voor Instrumentendepot

Ramon van Engelenhoven heeft met zijn wonderschone pianospel ruim 1.530 euro bij elkaar gespeeld!

Op zondagmiddag 20 november gaf de winnaar van het Young Pianist Concours 2015 Ramon van Engelenhoven een benefietconcert ten bate van het Instrumentendepot Leerorkest, in de Oosterkerk te Amsterdam. Ramon bood dit concert aan in het kader van de grote inzamelactie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. De organisatie van dit benefietconcert was in handen van Vital van Looveren.

Met een Leerorkest krijgen kinderen op de basisschool de kans – vaak voor het eerst – om muziek te maken op een instrument. Het Instrumentendepot Leerorkest wil zoveel mogelijk scholen in Nederland van muziekinstrumenten voorzien.

PROGRAMMA

Composities van Chopin, Debussy en Liszt

Zondag 20 november 16.00 tot 17.00 uur in de Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018LS Amsterdam. De deur is open vanaf 15.00 uur. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Na het concert is de bar open.

KAARTEN

5 euro voor CJP, 65+ en stadspas.
10 euro in de voorverkoop via www.leerorkest.nl
15 euro in de kerk

Alle inkomsten uit de kaartverkoop gaan naar Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Na afloop van het concert wordt de opbrengst symbolisch overhandigd aan een vertegenwoordiger van het bestuur.

ROUTE

Bus 22 stopt voor de kerk en vertrekt vanaf Prins Hendrikkade voor Hotel Victoria bij het Centraal Station. Parkeren op zondag is gratis.

MEER INFO

ramonvanengelenhoven.nl
oosterkerk-amsterdam.nl
radio4.nl/klassiekgeeft/
De organisatie van dit benefietconcert is in handen van Vital van Looveren (info@looveren.nl).

BIOGRAFIE RAMON VAN ENGELENHOVEN

Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zijn zesde met pianospelen en mocht als negenjarige al naar de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeert nu piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bij het Steinway Pianoconcours won hij in 2012 de eerste prijs en was daarmee de Nederlandse deelnemer aan het Internationaal Steinway Festival. In 2013 was hij de beste in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Bij de voorselectie voor de Lions European Music Competition was hij de Nederlandse winnaar.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours en ontving als eerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’. De prijs is optreden met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg. Als prijs van het Peter de Grote Festival trad hij in september 2016 op met de Real Filharmonía de Galicia in Spanje.

Ramon heeft al vele concerten gegeven en was hij meerdere keren live te horen op Radio 4. Op zijn website staat zijn agenda. Op 3 juli 2016 heeft hij zijn eerste CD gepresenteerd. Deze is voor 12,50 euro te koop na afloop van het concert