Coachingsdag bij NedPhO voor wijktalentorkesten

Nieuws

Op zaterdag 25 november vond weer een Coachingsdag plaats voor de kinderen van de wijktalentorkesten bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. De ouders kwamen in groten getale naar de presentatie.

Op deze speciale orkestdag werken musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest met de kinderen in kleine groepjes. Aansluitend is er een tutti generale onder leiding van dirigent Michael Hesselink en tot slot een afsluitende presentatie voor ouders en belangstellenden. Deze zaterdag deden leerlingen mee van het Klein Leerorkest (Amsterdam-Zuidoost) en Klassiek rondom de Klas (Amsterdam-Oost).

Jacco Minnaard, projectmanager NedPhO GO!, zei eerder dit jaar: ‘Het is altijd fantastisch om te zien dat enthousiaste Leerorkest kinderen voor een dag bezit nemen dan de NedPhO Koepel, het huis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Van mij mag dat vaker!’

Inmiddels is deze Coachingsdag een tweejaarlijkse happening waar alle kinderen van de Leerorkest-wijktalentorkesten aan mee kunnen doen.