Column ‘Van de Zuidas naar Zuidoost’

In de mediaNieuws

STADSKRANT DE ECHO – Terwijl kabinet Rutte III op Prinsjesdag in Den Haag cadeautjes uitdeelde, kreeg het Muziekcentrum Zuidoost ook een donatie, al was het uit een heel andere hoek. Wij brachten Prinsjesdag door in kleur – tussen de potten verf, omringd door kwasten, rollers, meters afdektape en emmers latex in vrolijk geel, rood, blauw en appeltjesgroen. En wij hoefden niet zelf de kwast op te pakken! De school werd tijdelijk in bezit genomen door een fantastisch team van bijna 50 medewerkers van AkzoNobel aangevuld met ambtenaren van Stadsdeel Zuidoost die zich hadden opgegeven als vrijwilliger om een buurtgebouw op te knappen. Zoals een bevriende schooldirecteur tegen mij zei: Chapeau!

Het budget van de muziekschool voor inrichting en onderhoud is minimaal. De laatste keer dat het interieur onder handen werd genomen, was 15 jaar geleden, toen wij het gebouw aan de Hofgeest in gebruik namen als muziekschool. Onze tafels en stoelen, het zitje voor de gasten, we hebben ze bijna allemaal tweedehands gekregen en bij elkaar verzameld in de loop der tijd. Ook het tapijt gaat al heel wat jaren mee. Toen wij benaderd werden door AkzoNobel, of we het leuk zouden vinden als een groep medewerkers een dagje zou komen schilderen, hebben we dat dan ook gelijk met open armen ontvangen.

Voor AkzoNobel, de grootste fabrikant van verven en lakken ter wereld, is deze activiteit een onderdeel van hun Community Program. Het hoofdkantoor van de Nederlandse multinational (gevestigd in 80 landen, zo’n  50.000 medewerkers wereldwijd)  staat op de Amsterdamse Zuidas. Maar daar stopt hun betrokkenheid niet. Overal ter wereld waar zij kantoor houden, zoeken ze verbinding in de wijken en helpen buurtinitiatieven met een mooi likje verf op de muren, onder het motto Passion for Paint. Hemelsbreed is het nog geen 10 kilometer, van de Zuidas naar Zuidoost. Toch was het voor veel personeelsleden de eerste keer dat zij even rondliepen in de Bijlmer. Ook daarom belangrijk dus, om deze allebei kleurrijke werelden dichter bij elkaar te brengen.

Al het schildermateriaal is door AkzoNobel gedoneerd. En er was ruim ingekocht dus hebben we nog voldoende over voor een tweede schildersactie, zodat we meer ruimtes en leslokalen op kunnen fleuren. We zoeken nog wel een paar vrijwilligers. Zie ik daar handen?

Regelmatig doet directeur Marco de Souza verslag van de dagelijkse activiteiten in Stadsblad De Echo voor stadsdeel Zuidoost