Comité van Aanbeveling

Met trots presenteren we ons Comité van Aanbeveling.

De leden van het Comité van Aanbeveling dragen het Leerorkest en het Instrumentendepot een warm hart toe en onderschrijven onze doelstellingen.

Prof. dr. Jet Bussemaker
Oud-minister van OCW namens de Partij van de Arbeid in het kabinet-Rutte II. Nu is zij hoogleraar Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg, aan de Universiteit Leiden en tevens voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Hield zich als onderzoeker en politicus intensief bezig met volksgezondheid, sociale zaken en cultuur. Als minister lanceerde zij een nieuwe subsidieregeling voor muziek in de klas.

Marc Dullaert
Voormalig Kinderombudsman van Nederland, een ambt dat wordt toegekend door de Tweede Kamer en dat hij voor het eerst bekleedde. Zet zich al jaren in voor de rechten van het kind, bijvoorbeeld vanuit de stichting KidsRights. Daarnaast onder andere grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs en voorzitter van het Children’s Peaceprize expertcomité.

Maya Meijer-Bergmans
Voormalig directeur/ eigenaar van de Westergasfabriek in Amsterdam. Samen met het familiebedrijf MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling kocht zij Paleis Soestdijk van het Rijksvastgoedbedrijf. Heeft vele interesses op cultureel en medisch gebied. Onder meer verbonden aan Stichting VUmc CCA, Stichting Lutfia Rabbani, Stichting Castrum Peregrini, Aus Licht van Nationale Opera & Ballet en Holland Festival.

Alex Mulder
Ondernemer, filantroop en gedelegeerd bestuurder van Amerborgh International. Richtte in 1972 Unique Uitzendbureau op, waaruit USG People ontstond. Tot 2006 bekleedde hij de functie van CEO en is sindsdien commissaris. Amerborgh heeft in Amsterdam een viertal podia in bezit: De Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater. De AM-Foundation is gericht is op kunst en cultuur, waaronder ‘outsider art’.

Prof. dr. Erik Scherder
Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoofd van de gelijknamige afdeling. Daarnaast is hij als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij ontving meerdere onderwijsprijzen. De collegezalen van Professor Scherder zitten altijd bomvol, hij weet zijn enthousiasme en liefde voor het vak als geen ander over te brengen. Regelmatig pleit hij voor meer muziekonderwijs omdat ‘muziek een geweldige verrijking is voor het brein’.

Ernst Veen
Nam in 2011, na 30 jaar cultureel ondernemerschap, afscheid als directeur bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam en directeur van de Hermitage Amsterdam. Voor zijn inspanning om een culturele uitwisseling tot stand te brengen met de Hermitage in Sint-Petersburg ontving hij de IJ-prijs van de gemeente Amsterdam. In 2005 werd Ernst Veen benoemd tot kamerheer van de koningin en in 2011 tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerdi Verbeet
Geboren in een onderwijsgezin en werkte ook zelf als docent en in het onderwijswezen. Vervolgens koos zij voor de politiek, werd lid van de Tweede Kamer en uiteindelijk voorzitter daarvan. Bij haar afscheid werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft diverse (bestuurs)functies en is actief in de culturele wereld voor o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Nationaal Comité 4 & 5 mei en Paleis het Loo.