Concertgebouworkest deelt podium met Leerorkest

AgendaNieuws

80 jonge musici mogen de kunst af kijken van de professionals.

Tijdens het concert op 25 oktober zullen circa. 80 jonge musici achter het Koninklijk Concertgebouworkest op het podium van de Grote Zaal plaatsnemen. Basisschoolleerlingen die spelen in het Klein Leerorkest en studenten van de Sweelinck Academie kunnen zo van heel dichtbij volgen hoe het orkest onder leiding van Daniel Harding werken van Johann Sebastian Bach uitvoert, samen met het Nederlands Kamerkoor en sopraan Judith van Wanroij.

Samenwerkingen

Het Koninklijk Concertgebouworkest werkt al jaren samen met zowel de Sweelinck Academie als de Stichting Leerorkest. De Sweelinck Academie is de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam. Het Leerorkest is een innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om onder schooltijd een muziekinstrument te leren bespelen. In het Leerorkest op school ontdekken kinderen al jong hoe het is om samen muziek te maken in een orkest. In het Klein Leerorkest, een van de naschoolse talentorkesten, zitten leerlingen van drie Amsterdamse basisscholen: Samenspel, Wereldwijs en Bijlmerdrie.

Brahms meets Bach

Het concert op 25 oktober maakt deel uit van een reeks van vier concertprogramma’s waarin de relatie tussen Johann Sebastian Bach en Johannes Brahms wordt belicht: Brahms meets Bach.