Muziekinstrumenten voor De Band in Borger-Odoorn

Nieuws

Het muziekproject De Band in Borger-Odoorn (Drenthe) gebruikt ook dit jaar weer muziekinstrumenten van het Instrumentendepot Leerorkest voor muziekonderwijs in de klas en naschoolse talentontwikkeling.

De Band in Borger-Odoorn is een voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen basisscholen, buitenschoolse opvang en plaatselijke muziekverenigingen, verbonden door een cultuurcoach vanuit K&C Drenthe.

Kinderen leren onder schooltijd diverse muziekinstrumenten te bespelen. In een Leerlijn Muziek maken ze kennis met muziekinstrumenten, verenigingen in de eigen gemeente en leren ze hoe plezierig het is om muziek te maken. Enthousiaste leerlingen kunnen na schooltijd meedoen in een blazersgroep of popband om meer ervaring op te doen. De kinderen geven muzikale presentaties in woon- en zorgcentra en buurthuizen (MFA’s). Zo zorgt het muziekproject ook voor muzikale verbinding in de gemeente en saamhorigheid in de plattelandsdorpen.

De Band in Borger-Odoorn is mede mogelijk gemaakt door Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Instrumentendepot Leerorkest. Kinderen Maken Muziek is opgericht door Koningin Maxima en steunt sociale muziekinitiatieven.