De Nachtegaal van de Bijlmer

AgendaNieuws

300 leerlingen, artiesten, topmusici en slotdag NPO Radio 4 Klassiek Geeft!

Maar liefst 300 leerlingen van scholen uit heel Amsterdam geven een bijzondere voorstelling, samen met bekende artiesten en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. Parool-journalist Patrick Meershoek schreef een verhaal over de geschiedenis van de Bijlmer met in de hoofdrol een markante getuige: de Nachtegaal van de Bijlmer. Regie: Thomas de Bres.
Aan het einde van de voorstelling is de finale van Klassiek Geeft van NPO Radio 4. De klassieke zender zamelt met dit project geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest.

Er doen leerlingen van 18 scholen mee aan de voorstelling. Basisscholen: As-Soeffah, Blauwe Lijn, Bijlmerdrie, Bijlmerhorst, Crescendo, Globe, Johannes, Holendrecht, Krijtmolen, Nellestein, IKC Noordrijk, Polsstok, Poolster, Rozemarn, Samenspel, Schakel en Wereldwijs. Ook spelen jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en Schoolgemeenschap Reigersbos (SGR) mee in het orkest. Niet alleen de wijktalentorkesten van Zuidoost spelen, ook de nieuwe wijktalentorkesten uit Amsterdam-Noord en Nieuw-West komen voor deze gelegenheid naar Zuidoost.

Het orkest (met 100+ leden!) staat onder leiding van dirigent Michael Hesselink.

Deze productie valt binnen het Basispakket voor Kunst- en Cultuureducatie van de gemeente Amsterdam voor de basisscholen, uitgevoerd door Muziekcentrum Zuidoost en het Leerorkest. In het project komen muziekonderwijs, theater, letteren en beeldend onderwijs samen. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en is onderdeel van een Mocca-FCP-Cultuureducatie met Kwaliteit LeerlijnenLab.

Toegang

Publiek is van harte welkom! U dient wel vooraf een kaartje te reserveren. Meer informatie of (gratis) toegangskaarten reserveren? Stuur een mailtje naar pr@leerorkest.nl. De voorstelling is op vrijdag 29 juni, aanvang 16:00 uur. Locatie: CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost.

Let op: Aan de deur zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. De zaal is vol!

Kijk de voorstelling hier live!

Komt u ook naar het VIP Benefietdiner?

Direct na de voorstelling verwelkomen wij u graag op het VIP Benefietdiner. Als VIP-gast geniet u van een werelds buffet met heerlijke gerechten uit de Bijlmer. U schuift aan tafel bij musici en artiesten die allemaal muziekeducatie voor kinderen een warm hart toe dragen. Voor VIP-dinerkaarten betaalt u 100 euro per persoon en steunt daarmee de actie! Bestel hier uw kaarten voor het VIP Benefietdiner