Eerste Leerorkest van Limburg in het nieuws

Kinderen kunnen veel meer dan ze van te voren denken. Cello of contrabas spelen, bijvoorbeeld!

Mede-initiatiefnemer Ron Meyer van Nationaal Programma Heerlen-Noord: ‘Wat ons betreft moet in dé muziekprovincie van Nederland op alle scholen en alle steden een Leerorkest te horen zijn’.

Leerorkest-oprichter Marco de Souza is voor de gelegenheid ook in Heerlen, hij benadrukt dat kinderen in een orkest (een ‘kleine maatschappij’ op zich) allerlei vaardigheden voor het leven opdoen. Daar is niet alleen de klas, maar de hele maatschappij bij gebaat.

Vandaag in het nieuws bij:

TV 1Limburg: Eerste leerorkest van Limburg in Heerlen-Noord

De Limburger: Leerorkest opent nieuwe wereld voor Heerlense kinderen

De Limburger: Leerorkest van start in Heerlen: kinderen die normaal nooit die kans krijgen, leren instrument te bespelen

NOHLN lanceert eerste Leerorkest in Limburg

Lancering

Op 10 maart wordt het eerste Leerorkest in Limburg gelanceerd in Heerlen. Leerlingen van basisscholen de Mheyster (Hoensbroek) en de Broederschool (Molenberg) leren muziekinstrumenten te bespelen en samen een orkest te vormen. Het project is een samenwerking van het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN), de beide basisscholen, SCHUNCK* en Leerorkest Nederland dat hiervoor mede wordt gesteund door het ministerie van Justitie en Veiligheid.