Eerste uitvoering Akono op basisschool Mobiel

AgendaNieuws

Leerorkest Mobiel heeft vrijdag als eerste het verhaal van Akono uitgevoerd. Samen met solist en vertelster Jennifer Muntslag speelde groep 7 van basisschool Mobiel in Zuidoost onder leiding van dirigent Mervyn Groot voor een volle zaal leerlingen en ouders.

Sinds het begin van dit schooljaar oefenen de leerlingen van de verschillende Leerorkesten de stukken uit Akono. Dit is een muzikaal verhaal met als thema het slavernijverleden. Het is geschreven door Paulette Smit, actrice en toneelschrijfster, geboren op Curaçao. Het gaat over de jongen Akono die vanuit Afrika als tot slaaf gemaakte op Curaçao terechtkomt. De muziekstukken uit de hele wereld zijn speciaal voor het Leerorkest gearrangeerd door Michiel van Vliet.

Keti Koti

Van 1 juli 2023 tot en met 1 juli 2024 is het nationale Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Naar aanleiding hiervan spelen de leerorkesten en wijktalentorkesten dit jaar Akono. In aanloop naar Keti Koti op 1 juli, de dag waarop we de afschaffing van de slavernij herdenken en vieren in heel het Koninkrijk, spelen de Leerorkesten en buitenschoolse Wijktalentorkesten Akono.

DeLaMar

Een aantal concerten is toegankelijk voor iedereen. We nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om bij een van de concerten van de verschillende Wijktalentorkesten te zijn. Voor kaartjes, data en meer info zie:

Kaartjes voor zaterdag 29 juni 10.30-11.30 uur van het Wijktalentorkest Indische buurt met in het voorprogramma het Blaaskwintet uit het Nederlands Philharmonisch Orkest in de NedPhO Koepel koop je HIER.

Kaartjes voor zondag 30 juni om 14.30 uur van het Wijktalentorkest Nieuw-West en Wijktalentorkest Bijlmer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het DeLaMar theater koop je HIER.

Kaartjes voor zaterdag 13 juli met het Klein Leerorkest i.s.m. Klassiek op het Amstelveld in De Duif koop je HIER.