Eindstreep harpenactie in zicht: 300 harpen in elkaar gezet

DonateursNieuws

De eindstreep is in zicht voor de harpenactie van het Leerorkest. Een betrokken groep vrijwilligers heeft in twee jaar tijd 300 Harp-E’s in elkaar gezet. En deze mijlpaal werd natuurlijk gevierd.

Het Leerorkest droomde van 300 harpen, zodat meer kinderen dit mooie instrument kunnen leren bespelen. Maar de traditionele harp is erg kostbaar. Speciaal voor het Leerorkest werd een gloednieuw model harp ontworpen, de Harp-E. Het is een elektroakoestische variant in de vorm van een zelfbouwpakket.

Slingers

Een groep vrijwilligers kwam wekelijks naar een lege winkelruimte in Villa Arena om de harp-E’s in elkaar te zetten. En met de assemblage van nummer 300 werd een nieuwe mijlpaal behaald met taart, slingers en confetti. “We zijn jullie zeer dankbaar”, sprak Leerorkest-oprichter en directeur Marco de Souza.

Uitdelen

De laatste stap in de harpenactie is het uitdelen van de harpen aan kinderen in heel Nederland en op de Nederlandse Antillen, zodat zij thuis kunnen oefenen op hun instrument. De Harp-E’s zijn lichtgewicht en kinderen kunnen ze in een tas op de rug mee naar huis nemen.

Video over de harpenassemblage: