Fantastisch resultaat actie Radio 4 Klassiek Geeft!

Radio 4 maakte zojuist de eindstand bekend van de actie Radio 4 Klassiek Geeft in aanwezigheid van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Luisteraars schonken maar liefst 1723 muziekinstrumenten aan de actie. De veiling heeft 16.030 euro opgebracht en aan donaties kwam 28.018 euro binnen, dit maakt samen een bedrag van 44.048 euro. De opbrengst van Klassiek Geeft komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4, is dolgelukkig met de opbrengst: “Het is fantastisch om te merken hoe onze luisteraars betrokken zijn bij onze actie en massaal hun oude instrumenten hebben ingeleverd, meeboden op een veilingitem of een donatie deden. Hiermee geeft het Instrumentendepot Leerorkest vele kinderen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dát is waarvoor we de actie voor de tweede keer op touw hebben gezet.”

Dank gaat ook uit naar de prominenten die zich hebben ingezet voor Radio 4 Klassiek Geeft: “Dankzij de veilingitems die beschikbaar zijn gesteld door ensembles en bekende Nederlanders is er een mooi bedrag binnengekomen. Met het geld worden de instrumenten in topconditie gebracht en onderhouden, zodat kinderen er lang plezier van hebben”, aldus Marwil Straat.

Radio 4 zond vandaag de hele dag live uit vanuit VondelCS. De animo om instrumenten in te leveren op de finaledag van Radio 4 Klassiek Geeft is groot. Sommigen kwamen aan met boodschappentassen vol instrumenten. Dit leidde tot een rij bij het inzamelpunt in het Vondelpark in Amsterdam.

Bron: persbericht Radio 4.

Fotografie: Radio 4/Sander de Koning.

Radio 4 Klassiek Geeft actie: een overzicht

Koningin Máxima gaf het startschot voor de actie

Meer over instrumentendepot