Felicitaties van H.M. Koningin Máxima

“Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas zie ik al jaren hoeveel plezier kinderen beleven aan samen muziek maken op school.

Door samen instrumenten te bespelen leer je zo veel, zoals luisteren, concentreren en delen. Wat ik zo mooi vind aan het Leerorkest is juist de filosofie van het delen. Een prachtig voorbeeld van delen is het Instrumentendepot, dat ik tijdens een van mijn bezoeken aan het Leerorkest heb bekeken. Het depot heeft nu al 12.000 muziekinstrumenten, veelal gedoneerd door particulieren. Heel veel mensen van goede wil zijn zo aan het Leerorkest verbonden, met de bereidheid te helpen en te delen! Van harte feliciteer ik het Leerorkest met het jubileum en met de lancering van het Leerorkest Nederland. Ik hoop dat hierdoor nog meer kinderen in aanraking kunnen komen met het samen bespelen van instrumenten, op school en daarbuiten!”

H.M. Koningin Máxima

 

Dit bericht verscheen eerder in het Leerorkest Nederland magazine (juli 2022)