Finale Klassiek Geeft!

AgendaDonateursNieuws

Feestelijke afsluiting inzamelactie Instrumentendepot in VondelCS, Amsterdam

NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op vrijdag 10 juni met een live-uitzending, tussen 8:00 en 17:00 uur, vanuit VondelCS (Vondelpark 3) in Amsterdam, met veel muzikale gasten.

Publiek is van harte welkom om de uitzending bij te wonen: iedereen kan vanaf 9:00 uur vrij binnenlopen in VondelCS.

Luisteraars kunnen die dag langskomen en hun muziekinstrument doneren. Er zullen reparateurs van het Instrumentendepot Leerorkest aanwezig zijn om gedoneerde instrumenten in ontvangst te nemen.

Er zijn bijzondere gasten waaronder KCO-directeur Jan Raes, cabaretier Vincent Bijlo, duo Maartje & Kine en er is live muziek van onder andere Remy van Kesteren en musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest. De dag wordt gepresenteerd door Margriet Vroomans, Ab Nieuwdorp, Maartje Stokkers, Edwin Rutten en Hans Smit.

Bekijk hier het programmablad Finale Klassiek Geeft vrijdag 10 juni

Tussen 16 uur en 16.30 uur geeft het Klein Leerorkest uit Amsterdam-Zuidoost een optreden, samen met mezzosopraan Tania Kross!

Omstreeks 16.45 uur wordt de opbrengst van de actie officieel bekendgemaakt door Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en overhandigd aan Marco de Souza, oprichter en directeur van Instrumentendepot Leerorkest.

De tussenstand op 3 juni was: € 38.178 aan donaties en 285 muziekinstrumenten. Al mooie aantallen! Het wordt dus heel spannend!

U kunt nog meebieden op fantastische veiling-items tot vrijdagmiddag!

De landelijke actie begon op woensdag 25 mei, in Den Bosch. Koningin Máxima gaf het startsein voor de actie.

Lees hier alles over NPO Radio 4 Klassiek Geeft