Flinke geldsom voor Instrumentendepot van Nh1816

NieuwsPersbericht

Nh1816 bestaat 200 jaar en viert dit groots door verschillende goede doelen en verenigingen te steunen met een flinke geldsom. Op de viering in Carré dinsdagavond 4 oktober maakte de Stichting Goede Doelen Nh1816 de steun aan het Instrumentendepot Leerorkest bekend. Dankzij de geldsom ter hoogte van € 250.000 zijn de huisvestingskosten van het Instrumentendepot zo goed als gedekt voor een periode van vijf jaar.

Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, daarom onderschrijft Nh1816 van harte de doelstellingen van het Leerorkest. Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken. Het doel van het Instrumentendepot is om Leerorkesten op scholen, wijktalentorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijs-initiatieven in heel Nederland van muziekinstrumenten te voorzien.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest onderhoudt, repareert en beheert alle instrumenten, en fungeert als een soort instrument-o-theek. Het Instrumentendepot realiseert alle activiteiten vooralsnog zonder structurele overheidssteun maar met hulp van fondsen, stichtingen, particulieren en bedrijfsleven. De bijdrage van Nh1816 is dan ook een belangrijke steunpilaar voor de continuïteit van de activiteiten.

Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. ‘Wij zijn meer dan een verzekeraar en tonen dat ook’, aldus Lex Verëll, directievoorzitter van Nh1816. ‘Wij zijn een coöperatie en kunnen dankzij coöperatief dividend en de Stichting Goede Doelen Nh1816 dingen mogelijk maken.’

Nh1816 Verzekeringen is al tien keer op rij uitgeroepen tot ‘De Beste Schadeverzekeraar van Nederland’ met een gemiddelde klanttevredenheidsscore van een 8,8.

Bekijk hier de video van de overhandiging van de cheque