Floris Kortie, kersverse Leerorkest-ambassadeur!

InterviewNieuws

Hij aarzelde geen moment toen directeur Marco de Souza hem onlangs vroeg of hij als ambassadeur aan het Leerorkest verbonden wilde zijn.

Foto boven door Emmely Siebrecht

Floris Kortie vertelt waarom hij het Leerorkest zo’n warm hart toedraagt:

‘Ik heb een dagje mee mogen lopen op één van de basisscholen in Amsterdam Zuidoost waar het Leerorkest actief is. Wat een impact! De leerlingen zijn trots, enthousiast en ontzettend leergierig. De sfeer tijdens het samenspelen is geweldig, de docenten zijn stuk voor stuk goede musici én goede coaches. Alle recente onderzoeken over de positieve effecten van muziek zie je hier in de praktijk. Dit gun je elk kind!’

Iedereen bij het Leerorkest is heel blij met de nieuwe ambassadeur. Floris Kortie maakt met aantrekkelijke tv-programma’s klassieke muziek toegankelijk voor een breed én jong publiek.

NTR-presentator

Floris Kortie is presentator. Als voorzitter van Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw, maakte hij kennis met de klassieke muzieksector en besloot daarin actief te blijven. Via online platform 24classics en radiostation Classic FM kwam hij bij de NTR terecht. Sinds 2015 is hij, naast Paul Witteman en Mike Boddé, elke zondag te zien in Podium Witteman op NPO 2. Daarnaast presenteert hij andere programma’s over muziek en cultuur voor de NTR, zoals Klassiek viert de Zomer en Hart & Ziel.

Muzikale spin in het web’ Floris Kortie is elke zondag te zien bij Podium Wittman op NPO 2

Terugkijken: reportage Floris Kortie bij het Leerorkest op basisschool Samenspel (Podium Witteman Extra)