Gastles Leerorkest op Conservatorium van Amsterdam

Nieuws

Tweedejaarsstudenten van het Conservatorium van Amsterdam kregen op 10 maart een workshop van het Leerorkest ter kennismaking en orientatie op de beroepspraktijk.

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam krijgen in het tweede jaar van de bacheloropleiding een cursus Basis Ondernemerschap, waarvoor gastdocenten worden uitgenodigd. Op 10 maart was het Leerorkest te gast. Alle studenten volgen deze cursus voor meer inzicht in de professionele praktijk van musici en de kansen in het muzikale veld.

Kim Bosch en Emile Meuffels van het Leerorkest hebben aan de (grotendeels buitenlandse) studenten uitgelegd wat het Leerorkest is, hoe het ontstaan is en gefinancierd wordt. Daarna is met de studenten besproken welke vaardigheden je nodig hebt als Leerorkest-docent.

We hebben de studenten verteld wat de verschillen zijn tussen lesgeven op een muziekschool en lesgeven bij het Leerorkest en hoe je een goede les opbouwt. Ook hebben we de studenten de mogelijkheid geboden om als assistent te helpen bij de lessen van het Leerorkest, om zo ervaring op te doen in het lesgeven aan groepen en tegelijkertijd te leren van de ervaren docenten van het Leerorkest.

Aan het einde van de workshop hebben we de studenten laten kennismaken met de groepsimprovisaties die Leerorkest-dirigent Wouter Hakhoff bij ons geïntroduceerd heeft, die ook direct door een directie-student in praktijk werden gebracht.

Vragen of een reactie? Neem contact op met Emile Meuffels via emeuffels@leerorkest.nl

Bekijk de video op Youtube!