Grote uitvoering Abbo Leerorkest uit Bergen op Zoom

NederlandNieuws

De Leerorkesten van maar liefst zeven scholen uit Bergen op Zoom hebben woensdag samen gespeeld tijdens een grote uitvoering in Theater De Maagd aan de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Eerst traden alle 190 kinderen uit groep 5 op en daarna was het de beurt aan 180 kinderen uit groep 6.

Lustrum

Dit was de negende uitvoering van Leerorkest Abbo scholen in Bergen op Zoom. Volgend (school)jaar is de lustrum uitvoering die minstens zo spectaculair wordt. Daarnaast is de stichting Vrienden van het Abbo Leerorkest in oprichting om de financiering voor de komende tien jaar veilig te stellen, zodat alle kinderen kosteloos mee kunnen doen.

Muziekles
Ieder schooljaar krijgen de kinderen van groep 5 en 6 van de zeven scholen per week een uur muziekles van een professionele muziekdocent, onder schooltijd. Ze oefenen in kleine groepjes in diverse ruimtes van de school of het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom (CKB). Na een paar maanden les hebben de leerlingen ‘orkestrepetitie’. Ze vormen dan een écht symfonieorkest onder leiding van een professionele dirigent. Bij de grote orkestrepetities en uitvoeringen spelen de kinderen samen met de groepen van alle andere Abbo Kindcentra.

Ieder schooljaar start er een nieuw orkest met groep 5 leerlingen en stromen de anderen door naar het orkest van groep 6.