Handboek voor startende Leerorkest-scholen uitgereikt

NieuwsVerhalen

Er is een nieuw handboek voor startende Leerorkest-scholen: ‘Zó werkt instrumentaal onderwijs op school’. Dit handboek werd bij het lustrumconcert overhandigd aan Koningin Máxima. Ook de Amsterdamse wethouder van Onderwijs en Jeugd, Simone Kukenheim, nam het handboek al in ontvangst.

Op het Leerorkest Lustrumconcert 9 maart 2016 nam Koningin Máxima het eerste exemplaar van het handboek in ontvangst.

De Amsterdamse wethouder van Onderwijs en Jeugd, Simone Kukenheim, ontving het handboek op 12 april 2016 in de Stadsschouwburg in Amsterdam, op de Staat van de Cultuureducatie van Mocca .

Over het handboek

Dit handboek biedt u kennis, handvatten en tips om aan de slag te gaan met instrumentaal muziekonderwijs op school. Wat doet muziek maken met een kind? Welk effect heeft het op de leerprestaties en op de muzikale en sociale ontwikkeling? Informatieve achtergrondartikelen en praktijkverhalen wijzen u bij deze vragen de weg. Hierin vindt u, soms op ervaring en soms op wetenschappelijk onderzoek gestoelde, inzichten over het nut en de effecten van muziekonderwijs.

Een kant en klaar recept voor instrumentaal muziekonderwijs op school is er niet. Elke school is uniek en zal hierin zijn eigen weg moeten vinden. Met dit handboek wil het Leerorkest de opgedane kennis en ervaring met u delen. Samen kunnen we instrumentaal muziekonderwijs voor ieder kind – op uw eigen manier en passend bij de mogelijkheden van de school – mogelijk maken.

Wat zou het mooi zijn als het leren spelen van een instrument op school voor alle kinderen vanzelfsprekend wordt. Dat verdient toch íeder kind!

Een exemplaar ontvangen?

Het boek wordt u gratis toegezonden bij een donatie van 15 euro of meer via onze Vriendenstichting. Vermeld dan bij Opmerkingen dat u een exemplaar van het ‘handboek Leerorkest-scholen’ wilt ontvangen.