Harpconcert om geld op te halen voor harp-e’s Leerorkest Curaçao

Op vrijdag 14 juni vindt in Willemstad op Curaçao een speciaal harpconcert plaats om geld op te halen voor de harp-e’s van Leerorkest Curaçao. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Harpisten Germine Janssens en Linda van Delden spelen samen met tien leerlingen van Leerorkest Curaçao, die zullen laten horen wat ze in een workshop met de nieuwe harpen hebben geleerd. Het is voor het eerst dat de harp-e’s op Curaçao te horen zijn.

Harples

De zogeheten harp-e’s zijn speciaal ontworpen voor Leerorkest Nederland in de zoektocht naar een betaalbare en hanteerbare harp voor kinderen. Vrijwilligers hebben in twee jaar tijd 300 harp-e’s in elkaar gezet. Tien harp-e’s zijn op initiatief van Janssens naar Curaçao gebracht en daarvoor wordt nu geld ingezameld. Docent Maril Boersema zal vanaf september leerlingen van Leerorkest Curaçao harples geven.

Fortkerk

Het concert vindt vrijdag plaats in de Fortkerk, in Punda in Willemstad. Aanvang 19.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij Mensing’s Caminda voor 25 gulden. Kinderen tot 15 jaar 10 gulden.