Harpisten Leerorkest spelen in het Grootste Harporkest

NederlandNieuws

foto’s Marcel Jansen

Harpleerlingen van verschillende wijktalentorkesten van het Leerorkest hebben zaterdag meegespeeld met het Grootste Harporkest van Nederland tijdens het jaarlijkse harpfestival in Utrecht.

Negen leerlingen en twee harpdocenten van het Leerorkest hadden zich aangemeld om mee te doen met dit unieke concert. Samen met hun harp-e’s togen ze per bus naar VredenburgTivoli. Zo’n honderd harpisten speelden zaterdag samen; van  beginners tot en met Grammy-genomineerde harpiste Deborah Henson-Conant vormden samen één groots harporkest.

Remy van Kesteren

Er klonken vijf prachtige stukken: twee van Janne-Minke Nijp, twee van ‘de Jimi Hendrix van de Harp’ Deborah Henson-Conant en één van harpist Remy van Kesteren. Hij is de initiatiefnemer van het festival met dit jaar het thema Night of a 1000 Strings en tevens Leerorkest-ambassadeur.

Repetities

De bladmuziek voor alle stukken werd van tevoren beschikbaar gesteld via de website van het festival. Enkele gezamenlijke repetities in Muziekcentrum Zuidoost in de Amsterdamse Bijlmer en thuis goed oefenen wierpen hun vruchten af; de Leerorkest-leerlingen speelden overtuigend alle vijf de stukken mee!