Help! Mijn klas maakt muziek! Handboek voor Leerkrachten

Nieuws

Goed muziekonderwijs op school doe je samen. Als muziekonderwijs wordt gedragen door zowel de groepsleerkracht als de Leerorkest-vakdocenten, wordt het onderwijs krachtiger en effectiever. Het Expertisecentrum van het Leerorkest heeft daarom een handboek voor leerkrachten en een bordspel ontwikkeld.

Het handboek ‘Help! Mijn klas maakt muziek!’ staat vol met handige tips en bruikbare muzikale ideeën voor de groepsleerkrachten van scholen met een Leerorkest. Leerkrachten vinden bijvoorbeeld in het eerste hoofdstuk van het handboek negen tips om leerlingen te helpen de beste muzikale versie van zichzelf te worden.

Het Grote Leerorkest Spel is een soort ganzenbord die groepjes kinderen met elkaar kunnen spelen. De opdrachten staan op speelkaarten.

 

Samenwerking met Het Concertgebouw

Om kennis te maken met het handboek en bordspel kunnen scholen intekenen op een speciale introductie. Hiervoor werkt het Leerorkest samen met de educatieafdeling van Het Concertgebouw. Dat betekent dat de school ervoor kan kiezen de introductie door een vakdocent van Het Concertgebouw of door een vakdocent van het Leerorkest te laten verzorgen.