Helpt u ons de blaasinstrumenten in de lucht te houden?

DonateursNieuws

Door de preventiemaatregelen tegen corona heeft het Leerorkest veel kosten voor extra schoonmaak- en beschermingsmiddelen in de leslokalen. Maar vooral de kosten van een ‘eigen’ mondstuk voor ieder kind zijn een financiële uitdaging.


Het is een eerste boodschappenlijstje van het Instrumentendepot… Het risico op corona noodzaakt ons om voor alle blaasinstrumenten op de scholen een ‘eigen’ mondstuk per kind aan te schaffen. Naast de extra schoonmaak- en beschermingsmiddelen die nu nodig zijn, is dit een forse kostenpost.

Minimaal een ‘eigen’ mondstuk

Op basisschool Samenspel is de Leerorkestles op donderdag. De muziekinstrumenten op school worden die dag door meerdere kinderen gebruikt, eerst de leerlingen van groep 5, dan groep 6, en zo verder. Dat vraagt om grondige schoonmaak van de muziekinstrumenten. Vanwege het actuele besmettingsrisico is voor de blaasinstrumenten een ‘eigen’ mondstuk per kind onontbeerlijk geworden.

Bij het ene instrument gaat het om de aanschaf van extra rieten die nog enigszins betaalbaar zijn, maar bij de meeste blaasinstrumenten betreft het de aanschaf van prijzige mondstukken van 10 tot 15 euro per stuk. Er zijn nu extra mondstukken nodig voor alle blaasinstrumenten op alle scholen met een Leerorkest. De aanschafkosten van mondstukken en andere preventiematerialen vanwege corona lopen daarmee in de duizenden euro’s.

Investeren in muziekinstrumenten voor kinderen

Wij zijn enorm blij met elke bijdrage om de extra kosten van deze periode tegemoet te komen, elk mondstuk moet immers worden betaald. Misschien wilt u of uw stichting zelfs een stapje verder gaan. Juist in deze periode willen we heel graag meer kinderen blij maken met een eigen muziekinstrument zodat zij ook thuis kunnen oefenen. Kinderen vinden in muziek een uitlaatklep, gaan op in het spel en leren zich te concentreren. Met een muziekinstrument gaat er een nieuwe wereld open voor ieder kind.

Daarom vragen wij uw steun. Helpt u ons de blaasinstrumenten in de lucht te houden?

Klik hier om uw donatie over te maken >>>

Heel veel dank voor uw bijdrage!