Het Groot Leerorkest Concert van 17 juni

FilmpjesNieuws

Op 17 juni vond het Groot Leerorkest Concert plaats in Het Concertgebouw. Honderden kinderen zongen en speelden de sterren van de hemel samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Boudewijn Jansen. Wat een fantastische ervaring! Fotograaf Melle Meivogel legde veel mooie momenten vast.

Bekijk hieronder de foto’s en de live registratie

Er waren veel speciale gasten, topsolisten mezzosopraan Tania Kross en harpist Remy van Kesteren, mooie toespraken van Marco de Souza, Gerdi Verbeet en een speciale videoboodschap van H.M. Koning Máxima. Er werd een lint doorgeknipt door cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella als het officiële startsein van Leerorkest Nederland. Dieuwertje Blok verzorgde met veel liefde en enthousiasme de presentatie. Floris Kortie, eveneens onvermoeibaar ambassadeur van het Leerorkest, was de presentator en moderator tijdens het voorprogramma voor pers en genodigden.

De zaal zat vol met trotse ouders! Aan het concert deden de leerlingen mee van de naschoolse Leerorkesten uit Amsterdam: Wijktalentorkest Bijlmer, Egoli, Indische Buurt, Klein Leerorkest, Nieuw-West, Noord en de Gen-Z Band. In het koor zongen kinderen van meerdere Amsterdamse Leerorkest-scholen. Ook deden kinderen mee van Nieuw Vocaal Amsterdam, de vaste kinderkoor-partner van Nationale Opera & Ballet, en de kinderen van het eerste gezamenlijke  ‘Leerkoor’. In samenwerking met Nieuw Vocaal wordt tegenwoordig een ‘Leerkoor’ voor kinderen aangeboden op meerdere locaties in Amsterdam.

Bekijk ook vele andere filmpjes

Bekijk ook de credits

 Het hele concert op Youtube (1 uur)

Foto’s: Melle Meivogel