Het jaar 2019 ingeluid met vrolijk nieuwjaarsconcert!

FilmpjesNieuws

Op 21 januari was er een feestelijk Nieuwjaarsconcert van het Leerorkest in Amsterdam Zuidoost. Twee wijktalentorkesten troffen elkaar muzikaal op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB). Van Viva la Vida tot het Star Wars Theme genoten 65 muzikantjes van de spotlights!

 

Videoclip Nieuwjaarsconcert 2019: klik op de afbeelding hierboven of bekijk op Youtube

Hier op school staat de ontmoeting centraal, het is een plek waar leerlingen van elkaars talenten leren. Die uitwisseling geldt zeker voor het traditionele Nieuwjaarsconcert waarbij de kinderen van het ‘Klein Leerorkest’ van 3 basisscholen uit de buurt (Bijlmerdrie, Samenspel en Wereldwijs) samen optreden met het ‘OSB Leerorkest Zuidoost’ voor middelbare scholieren uit de wijk.

Voorafgaand aan het concert was er een voorprogramma voor ouders en belangstellenden. Er was een korte film over de positieve effecten van muziek maken op de hersenen. Ook leerden de ouders vast enkele kneepjes van het dirigeren. Bij het concert werd een van de ouders uitgenodigd om het orkest te dirigeren! Een hele verrassing! We blijven nog even op zoek naar de Maestro van de Bijlmer…

Na het concert klonk nog een toost. Op een nieuw jaar waarin muziek kinderen sterker en gelukkiger maakt!