Izaline Calister kiest Curaçaose kinderliedjes uit

FilmpjesNieuws

De kinderen van Leerorkest Curaçao spelen uit dezelfde orkestboekjes als de kinderen in Nederland, maar om in te spelen op de rijke muzikale traditie zijn hieraan tien nieuwe arrangementen toegevoegd van traditionele Curaçaose kinderliedjes, uitgekozen door Izaline Calister.

Izaline Calister (Curaçaos-Nederlands zangeres en liedschrijver) heeft uit de vele liedjes die het eiland rijk is, de tien meest populaire uitgekozen. Deze liedjes zijn zo gearrangeerd dat de kinderen ze kunnen zingen, maar ook een stukje kunnen spelen. Vervolgens heeft Izaline Calister ook de liedjes ingezongen op een meespeel-cd!

Dennis Aalse, musicus, dirigent, leider van o.a. het Jeugdorkest op Curaçao en tevens de artistiek leider van Leerorkest Curaçao, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het lesprogramma en de muziekkeuze. De leerlingen van het Jeugdorkest van Dennis Aalse zullen de basisschoolkinderen begeleiden.

De tien uitgekozen kinderliedjes zijn zo gearrangeerd dat ze passen binnen de doorlopende leerlijn en ijkpunten van het Leerorkest. Er zijn niet alleen partijen voor elk instrument; er is ook een meespeel-cd gemaakt waarop voorbeelden van de arrangementen te horen zijn om te oefenen in de les.

Tijdens het studieweekend in Willemstad, in de herfstvakantie, zijn de songbooks met cd’s, de orkestboekjes en de methodeboekjes uitgedeeld aan de docenten van Leerorkest Curaçao. De docenten waren blij verrast om veel liedjes in de boekjes te vinden die ze kenden uit hun kindertijd.

Izaline Calister over Leerorkest Curaçao (video-oproep)

Start eerste Leerorkest op Curaçao