Kennismaken met het Leerorkest in Rotterdam-Charlois

AgendaNederlandNieuws

In januari 2023 is een Leerorkest gestart in Rotterdam-Charlois, op de Wilhelminaschool. Schooldirecteur Harry Vos vertelt erover.

“We zijn gestart met het Leerorkest om alle kinderen van de school met echte muziekinstrumenten in aanraking te brengen. Een beperkt aantal kinderen komt hier van huis uit mee in aanraking. We vinden het belangrijk dat de kinderen ook de gelegenheid krijgen hun talenten op muzikaal vlak te laten zien. We willen inzetten op een brede ontwikkeling.”

“De kinderen hebben heel enthousiast gereageerd op de start van het Leerorkest. Na drie weken van experimenteren konden de kinderen hun favoriete instrumenten invullen. Niet alle kinderen kunnen aan de slag met het instrument uit hun top 3. We waren even wat  huiverig voor de reacties van de kinderen, maar dat viel alleszins mee. Iedereen is enthousiast aan de slag gegaan met het instrument waar ze ingedeeld zijn.”

De muziekinstrumenten waarop de kinderen leren spelen zijn viool, cello, contrabas, dwarsfluit, trompet/cornet en slagwerk. Het Leerorkest is gestart in groep 5 t/m 8, in 8 klassen, voor 158 leerlingen.

Het Leerorkest in Rotterdam wordt verzorgd door SKVR. Het project maakt deel uit van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Verre Bergen.