Kinderen voor Kinderen-musical start inzamelactie!

Donderdag 22 januari is het startschot gegeven voor een landelijke inzamelingsactie van muziekinstrumenten van de Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd samen met het Instrumentendepot Leerorkest, dat de instrumenten in zijn beheer krijgt, opknapt en uiteindelijk verspreidt onder de projecten van Stichting Kinderen Maken Muziek.

Officieel inzamelpunt zijn 30 Nederlandse theaters waar de musical nog tot eind maart te zien is. De inzamelingsactie werd officieel en feestelijk gelanceerd in het Beatrix Theater Utrecht. Musical-ster Terence van der Loo, leverde samen met een groep Utrechtse scholieren de eerste instrumenten voor de actie in. Jan Jaap Knol, directeur Fonds voor Cultuurparticipatie, en Marco de Souza, directeur Instrumentendepot Leerorkest, vertelden meer over het initiatief.

Het landelijk Instrumentendepot Leerorkest is opgericht om Leerorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijsprogramma’s in heel het land van muziekinstrumenten te voorzien. Zo krijgen zoveel mogelijk kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te maken.

De instrumenten van deze actie zijn bestemd voor de projecten van Stichting Kinderen Maken Muziek, een programma van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, opgezet op voorspraak van H.M. Koningin Máxima.

Meer informatie vind je op http://waanzinniggedroomd.nl/.