Kindermuziekweek geopend!

AgendaNieuws

Topharpist Remy van Kesteren speelt met 65 Leerorkest kinderen in Het Concertgebouw!

De openingsdag van de Kindermuziekweek, vrijdag 5 april, is een unieke dag voor 65 kinderen van het Leerorkest én voor harpist Remy van Kesteren. Samen geven zij die middag een concert voor Twee Harpen en Orkest, in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. In het bijzonder begeleidt Remy van Kesteren de dertienjarige Diyae Hammoudou bij zijn eerste harpsolo.

Remy van Kesteren, die de wereldzalen bestormt met zijn revolutionaire harpspel, ging gelijk in op de uitnodiging van het Leerorkest om voor deze gelegenheid samen te spelen met de leerlingen, van 8 tot 18 jaar, van de wijktalentorkesten uit Zuidoost. Hij hecht heel veel waarde aan de kans van kinderen om muziek te beleven én zelf te maken en is ook ambassadeur van de Kindermuziekweek.

Floris Kortie, Leerorkest-ambassadeur, treedt op als presentator.

Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur, opent het concert met een welkomstwoord en richt zich op de kinderen en hoe belangrijk het is om de kans te krijgen om mee te doen.

Diyae Hammoudou (13) vindt het héél leuk om met Remy van Kesteren, zijn grote idool, te spelen. Diyae: ‘Ik word heel rustig als ik harp speel, ik kan niet zonder.’ Initiatiefnemer en directeur van het Leerorkest, Marco de Souza, zegt: ‘De samenwerking  met Het Concertgebouw is heel belangrijk voor ons. Zo krijgen de kinderen van het Leerorkest de kans om in de mooiste zaal van Nederland op te treden!’

Het doel van het Leerorkest is om de toegang tot muziek laagdrempelig te maken. Ieder kind zou de kans moeten krijgen een instrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Het sluit perfect aan bij deze dag. ‘Het doel van de Kindermuziekweek is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek, zowel passief als actief. Maken en meemaken,’ vertelt Annelies Smit, Hoofd Familieconcerten, Educatie en Participatie van Het Concertgebouw.

Het NOS Jeugdjournaal maakte een mooi portret van onze harpsolist Diyae Hammadou (13) voor de opening van de Kindermuziekweek.

Remy van Kesteren en Diyae Hammoudou repeteren voor het concert. Foto Derek Lee