Kindermuziekweek met Leerorkest in Het Concertgebouw

AgendaFilmpjesNieuws

Het Leerorkest speelt in Het Concertgebouw voor de opening van de Kindermuziekweek!

Ook de populaire meidengroep Unity doet mee en componist Daan de Swart (10 jaar). Presentatie: Izaline Calister.

Kijk hier terug!

Van 9 t/m 18 april 2021 vindt door heel Nederland de landelijke Kindermuziekweek plaats. Alle kinderen – en hun (groot)ouders en docenten – kunnen genieten van alle mogelijke soorten muziek, om te luisteren en om zelf te maken.

Op Youtube kun je de uitzending terugkijken

Programma opening

Het Leerorkest doet mee aan de spetterende opening vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam en speelt samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook dragen Leerorkest-kinderen gedichten voor over muziek maken. Verder treedt de populaire meidengroep Unity op. Zij vertegenwoordigden Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival. (Laatst hadden ze nog een hit op nr. 1 van de Zapp Kids Top 20.)

De 10-jarige Daan de Swart won met het gitaarstuk ‘Een dag in mij’ de grote compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Een inspirerend voorbeeld. Ook de kinderen van het Leerorkest krijgen dit jaar les in componeren. (Hoe is dat: je eigen muziek verzinnen en dan uitvoeren met je orkest!) De presentatie van de opening in Het Concertgebouw is in handen van zangeres Izaline Calister.

Kortom, we vieren met alle kinderen in Nederland de muziek!

Méér op het programma

Na de opening komen er nog allerlei uitzendingen tijdens de Kindermuziekweek. Zo kun je op zaterdag 10 april om 17:00 uur kijken naar de Youtube premiere van de Leerorkestfilm ‘Welkom in het Grote Leerorkest‘ .

Coronaproof

Ter voorbereiding op de Kindermuziekweek hebben we enkele gezamenlijke repetities kunnen doen met de leerlingen van onze Wijktalentorkesten. Natuurlijk volgden we daarbij altijd nauwgezet de coronaprotocollen van onze basisscholen. Ook is voor het optreden in Het Concertgebouw een coronawerkgroep ingesteld om de veiligheid van de kinderen en de musici rondom het concert te waarborgen.

Zie ook Kindermuziekweek.nl

Foto Ronald Knapp. Leerorkest optreden in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, 2019.