Kinderopera Doe normáál Driss

AgendaNieuws

Leerlingen ‘Klassiek rondom de Klas’ spelen met musici Nederlands Philharmonisch Orkest

De kinderopera Doe normáál Driss is op dinsdag 10 november maar liefst tweemaal te zien in de NedPhO-Koepel in de Indische Buurt in Amsterdam. De NedPhO-Koepel is de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. De opera wordt opgevoerd door bijna honderd kinderen afkomstig van basisscholen in de Indische buurt. Zij worden begeleid door hun muziekdocenten van Klassiek rondom de Klas en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Doe normáál Driss vertelt het verhaal van Driss, een jongen die met zijn ouders, broer en zusjes woont in de Kroepoekstraat, een knipoog naar de Indische buurt. De kinderopera werd voor het eerst opgevoerd in juni 2014 en was toen een groot succes: de belangstelling was groter dan de capaciteit. Daarom gaat de opera nu tweemaal in reprise. Doe normáál Driss werd speciaal voor Klassiek rondom de Klas gecomponeerd door Kees Olthuis en staat onder leiding van dirigent Michael Hesselink.

Klassiek rondom de Klas

Klassiek rondom de Klas is een burgerinitiatief dat gratis klassieke muzieklessen organiseert als naschoolse activiteit voor kinderen uit de Indische buurt in Amsterdam-Oost. Het doel van Klassiek rondom de Klas is om de kinderen het plezier van samen muziek maken te laten ontdekken. De organisatie, de muzieklessen en de ondersteuning worden uitgevoerd door 35 enthousiaste medewerkers, vrijwel allen vrijwillig. Ook leerkrachten, buurtbewoners en ouders zijn en worden nauw betrokken bij Klassiek rondom de Klas. De muziekinstrumenten komen van het Instrumentendepot Leerorkest.

Nominatie voor Paul van Vliet Award!

Doe normáál Driss, onder leiding van dirigent Michael Hesselink

Di 10 november 2015, voorstelling om 17.00 uur en om 19.00 uur
Duur: 40 minuten
NedPhO-Koepel, Batjanstraat 3, Amsterdam
Toegang: gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Per volwassene vragen wij vriendelijk om een eigen bijdrage.

Klassiekrondomdeklas.nl