Kom naar première film Leerorkest Schilderswijk

Nieuws

Op 15 april is de feestelijke première van de film Een Leerorkest in de Schilderswijk in Theater de Vaillant in Den Haag. Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is hierbij aanwezig. U bent van harte uitgenodigd.

De film: Het leerorkest van Basisschool het Palet in de Schilderswijk bereidt zich samen met leden van het Residentieorkest voor op het Koningsconcert. In de loop van 2015 volgen we contrabassiste Halima, twee jaar in Nederland en gevlucht uit Somalië, en de leerlingen Kimberley (cello) en McWilliams (klarinet) van wie de ouders afkomstig zijn uit Ghana.

Basisschool het Palet is een veelkleurige school in de Schilderswijk die zich sinds kort ‘Excellente School’ mag noemen. Wij kijken hoe de kinderen via muziek met elkaar verbonden worden, we zien hoe ze zich ontwikkelen, en hoe hun familie bij het orkest wordt betrokken. Uiteindelijk komen de kinderen samen met het Residentieorkest en spelen met de zangeres Karsu op het Koningsconcert 2015 het Turkse lied Domates (Tomaten). Het fenomeen Leerorkest bestaat in 2016 tien jaar.

Aanmelden

Gemeente Den Haag en filmmaker Remy Vlek nodigen u van harte uit voor de première op 15 april in Theater de Vaillant.

16.30 uur Inloop met live-muziek van het orkest
17.00 uur Ontvangst door Malika Chtatou
17.05 uur Welkom door Minister Jet Bussemaker
17.15 uur Vertoning film Een Leerorkest in de Schilderswijk
18.05 uur Kort optreden leerorkest in de foyer

Graag aanmelden via filmwerk.remyvlek@online.nl

Locatie

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag