Koningin Máxima bij Leerorkest Lustrumconcert!

Nieuws

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdag 9 maart 2016 als erevoorzitter van ‘Meer Muziek in de Klas’ de viering van het tienjarig bestaan van het Leerorkest bij in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Tijdens het concert treden 1088 kinderen op samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, zangers van het koor van De Nationale Opera en verschillende solisten onder wie Tania Kross en Natalie La Rose. De kinderen zijn alle groep 7- en groep 8-leerlingen van basisscholen in Amsterdam met Leerorkesten.

Het Leerorkest werkt al vanaf de start samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij zullen, onder leiding van dirigent Otto Tausk, samen met Leerorkest-leerlingen en zangers van het koor van De Nationale Opera muzikale klassiekers ten gehore brengen. De educatieafdeling van Het Concertgebouw heeft speciaal voor het lustrumconcert een lessenserie geschreven om de kinderkoorpartijen aan de leerlingen aan te leren.

Tien jaar geleden ontwikkelde muziekschooldirecteur Marco de Souza samen met basisscholen in Amsterdam Zuidoost het Leerorkest-concept. Alle kinderen leren vanaf groep 5 tot en met groep 8 op de basisschool, onder schooltijd, een muziekinstrument bespelen en musiceren samen in een eigen symfonieorkest op school. Er zijn overal in Nederland Leerorkesten gestart naar het Amsterdamse voorbeeld.

Koningin Máxima werkt als erevoorzietter van ‘Meer Muziek in de Klas’ de komende vijf jaar mee aan het realiseren van muziekonderwijs op school voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Lees alles over Leerorkest Lustrumconcert 9 maart in onze agenda

Vragen over het lustrumconcert? Stuur een berichtje aan pr@leerorkest.nl