Koningin Máxima opent actie voor instrumentendepot

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft zojuist in Den Haag het startschot gegeven voor de actie Radio 4 Klassiek Geeft: de eerste grote landelijke inzamelingsactie voor het Instrumentendepot Leerorkest.

In een speciale locatie-uitzending van Radio 4 op basisschool ’t Palet in Den Haag overhandigde Koningin Máxima het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest.

In een interview dat Radio 4 presentator Hans Smit met haar had, benadrukte de Koningin het belang van muziek voor kinderen. Ze vertelde dat ze zelf als kind met veel plezier gitaar speelde en genoot van het samen muziek maken.

Ook had de Koningin een gesprek met twee leerlingen hierover en drukte hen op het hart dat ze vooral door moeten gaan met muziek maken en dat het goed is dat ze verantwoordelijkheid dragen voor een instrument. Daarnaast genoot de Koningin zichtbaar van een optreden van leerorkest The Residents met kinderen van de basisschool ’t Palet. The Residents is het educatie-initiatief van het Residentie Orkest.

Marwil Straat, zendermanager van Radio 4, overhandigde de Koningin het eerst instrument voor de inzamelingsactie namens de publieke radiozender.

Luisteraars worden opgeroepen om een muziekinstrument in te leveren, een donatie te doen of mee te bieden op unieke veiling-items van Bekende Nederlanders!

Radio 4 Klassiek Geeft actie: een overzicht

Naar NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Meer over Koningin Máxima en het Leerorkest

Fotografie: Radio 4 / Stefan Heijdendael