Koningin Máxima opent inzamelactie Radio 4 voor Instrumentendepot!

Basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch is deze editie het toneel voor de feestelijke opening van de landelijke inzamelingsactie. In een speciale locatie-uitzending praat NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp met gasten over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin en alle activiteiten.

Met deze inzamelactie wil de publieke klassieke zender zijn liefde voor muziek doorgeven aan kinderen en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Koningin Máxima neemt op 25 mei het eerste ingezamelde instrument in ontvangst en geeft het door aan een basisschoolleerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.

Oproep!

Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest. Er is ook een online veiling waar NPO Radio 4 bijzondere veilingitems aanbiedt en waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt.

Feestelijke afsluiting: 10 juni, VondelCS

NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op vrijdag 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek – waaronder een optreden van het Klein Leerorkest uit Zuidoost, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie. De opbrengst zal dan overhandigd worden aan Marco de Souza, oprichter en directeur van het Leerorkest.

Foto: Ook in 2014 gaf Koningin Máxima het startschot van de grote landelijke inzamelingsactie van NPO Radio 4 Klassiek Geeft, voor het Instrumentendepot Leerorkest.