Leerorkest doet mee aan Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

Nieuws

Een spannende samenwerking: het Leerorkest en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam 2018, een gloednieuw festival waarin het strijkkwartet centraal staat en waar meer dan twintig strijkkwartetten vanuit de hele wereld zullen spelen.

Vanaf maart begint een groep Leerorkest-leerlingen aan een uitdagend nieuw project: in groepjes van vier krijgen zij  strijkkwartet-les. Op 27 januari 2018 geven deze Leerorkest-leerlingen dan een concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. De Leerorkest-kwartetten krijgen de meest prominente plek in het festival: zij openen het festival!

Strijkkwartet is een bijzondere vorm van klassieke muziek: twee violen, een altviool en een cello die – hoewel ze maar met z’n vieren zijn – samen nog indrukwekkender dan een orkest kunnen zijn. Veel van de allermooiste klassieke muziek is voor strijkkwartet geschreven.

Vanaf de opening op 27 januari 2018, staat het Muziekgebouw nog een week lang helemaal in het teken van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Wereldwijd het eerste festival dat zo diepgaand en grootschalig over een van de meest bijzondere genres in de klassieke muziek gaat. The place to be dus voor strijkkwartetten en componisten liefhebbers en nieuwsgierige luisteraars. En dus ook voor fans van het Leerorkest! Kom luisteren en maak kennis met de Leerorkest-strijkkwartetten en vele internationale gasten.

Brentano String Quartet / Cuarteto Casals / Quartetto di Cremona / Quatuor Danel / DoelenKwartet / Doric String Quartet / Dudok Kwartet Amsterdam / Emerson String Quartet / Hagen Quartett / O/Modernt String Quartet / Cuarteto Quiroga / Ragazze Quartet / Ruysdael Kwartet / Signum Quartett en vele anderen.

De kaartverkoop start in maart via www.muziekgebouw.nl

Volg het nieuws op www.sqba.nl

Foto: Melle Meivogel