Leerorkest Doetinchem geeft eerste concert

NederlandNieuws

Leerorkest Doetinchem heeft dinsdag het eerste concert sinds de oprichting eind 2023 gegeven.

In oktober startten 68 leerlingen van groep 6/7/8 van basisschool het Noorderlicht in Doetinchem met het eerste Leerorkest. De school werkt samen met Amphion Cultuurbedrijf en Leerorkest Nederland aan dit project. Na 24 lessen gaven de jonge muzikanten hun eerste concert!

Symfonieorkest

De scholieren mochten in oktober eerst proeven van de verschillende instrumenten die meedoen in een symfonieorkest, waarna ze een top 3 mochten doorgeven. Daarmee zijn twee leerorkesten gesmeed: groep 6/7 vormt een Leerorkest en groep 8 ook. In 24 muzieklessen leren ze hun instrument bespelen en tegelijkertijd leren ze wat hun rol in het symfonieorkest is. En ze werken toe naar het geven van concerten.

Instrumentendepot

De instrumenten zijn in bruikleen van Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Het Instrumentendepot voorziet alle leerlingen van alle leerorkesten in Nederland en op de Nederlandse Antillen van instrumenten. Maar ook kinderen die via het Jeugdfonds Sport & Cultuur een instrument in bruikleen aanvragen, maar bijvoorbeeld via een gewone muziekschool les krijgen, krijgen dit van het Instrumentendepot in bruikleen.